Antibes

Antibes is ideaal gelegen tussen de zee en de bergen en is een stad met een toeristische roeping waar tradities, waterpret, geschiedenis en erfgoed met elkaar vermengd zijn. De oude stad, de avondmarkten in het hoogseizoen, de wallen, de haven en het zandstrand.

De stad Antibes

Op camping Les Pinèdes zijn we in het bijzonder dol op de oude stad Antibes. Ze is afgesloten door de stadswallen, is grotendeels autovrij en zit boordevol kleine winkeltjes, ateliers en restaurants. De wekelijkse markten trekken toeristen en inwoners aan, en dan vooral de overdekte Provençaalse markt. In de zomer kunnen bezoekers ook genieten van de avondmarkten langs de wallen.

Aarzel niet om een wandeling te maken door de haven waar u luxueuze jachten kunt bewonderen aan de "miljardairskade". U kunt ook een wandeling maken op de wallen van waaruit u een adembenemend uitzicht heeft op de Middellandse Zee.

Kunstliefhebbers kunnen in Antibes naar het Picasso-museum, maar ook het Napoleontische museum en een archeologisch museum.

Mis het vierkante fort niet, opmerkelijk vanwege de stervorm die Vauban het heeft gegeven.

De kust van Antibes

Een eindeloze keuze aan zandstranden. Dit zijn de zandstranden die het dichtst bij camping Les Pinèdes liggen. Bij de stad vindt u het strand van La Gravette (tegen de wallen aan) en dat van La Salis. Langs de Cap d'Antibes zijn er verschillende keuzes en als u een masker en een snorkel meebrengt, kunt u er de mariene fauna en flora ontdekken.

Vanaf het strand van Garoupe op de Cap d'Antibes kunt u aangenaam wandelen op een pad langs de kust, toegankelijk voor alle wandelaars, jong en oud.

Marineland Waterpark

Beroemd waterpark op slechts 15 km van camping Les Pinèdes waar u orka's en dolfijnen kunt toejuichen in een grandioze show.

Naast het park vindt u ook Adventure golf, Kid's Island, Aquasplash en Antibes Land.

Nachtleven

Het oude Antibes is ook geliefd door zijn pubs, bars, restaurants en winkels die laat in de zomer sluiten, zodat iedereen kan genieten van mooie avonden.
Aan de andere kant van de Cap d'Antibes is Juan-les-Pins ideaal voor uw nachtelijke uitstapjes met talrijke nachtclubs, bars en plaatsen waar u zeevruchten kunt proeven.