Cannes

Op slechts 25 km van camping Les Pinèdes ligt deze mythische stad die alle legendes van de bioscoop de revue heeft zien passeren.

Oorspronkelijk was Cannes een klein vissersdorpje voordat het een internationaal bekende stad werd dankzij het beroemde filmfestival.

Het filmfestival

De eerste editie, die in 1939 had moeten plaatsvinden, vond uiteindelijk pas plaats in 1946, na de Tweede Wereldoorlog. In de toenmalige selectie waren 19 landen en een internationale jury vertegenwoordigd.

Met meer dan 70 edities op de teller vandaag, is dit festival een van de niet te missen wedstrijden van de 7e kunst.

Als u midden mei Les Pinèdes bezoekt, kunt u proberen een glimp op te vangen van uw favoriete acteurs die de trappen van het Palais des Festivals beklimmen.

La Croisette

Deze 3 km lange boulevard, die langs de kust loopt, dankt zijn naam aan de Provençaalse "crouseto" wat "klein kruisje" betekent. Oorspronkelijk werd er een klein kruis geplaatst op de landtong waar de pelgrims naartoe zouden gaan voordat ze aan afscheepten naar het eiland St Honorat en zijn klooster.

Tegenwoordig is ze omzoomd met pijnbomen en palmbomen en telt ze de meest prestigieuze boetieks en luxehotels van Cannes. Kom in het hoogseizoen de prachtige vuurwerkshows met geluid en licht bewonderen.

Le Suquet

De Suquet-heuvel is de oudste wijk van Cannes. Historisch gezien was het daar dat het dorp voor het eerst uitbreidde voordat de stad groot werd. Vanaf de top van de Suquet-heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de hele baai van Cannes. Als een zeldzaam overblijfsel uit het verleden herbergt de kerker van het voormalige middeleeuwse kasteel van de monniken van Lérins nu het Musée de la Castre.

De Lérins-eilanden

Deze archipel van Cannes, bestaande uit 2 grote eilanden en 3 kleine onbewoonde eilandjes, is zonder twijfel een van de schatten van onze mooie regio. Op slechts enkele minuten van Cannes met de boot kunt u de hele dag door dit natuurlijke, historische en culturele erfgoed ontdekken.
Het eiland Ste Marguerite, dat het grootste is, is beroemd om zijn fort dat het ijzeren masker zou hebben beschermd tijdens de heerschappij van Lodewijk XIV. U kunt er het museum van de zee bezoeken, wandelen op de verschillende paden die het eiland doorkruisen, rond de vijver van Batéguier de beschermde fauna en flora observeren, maar ook luieren in een van de vele kleine kreken langs de randen van het eiland.

Het eiland St Honorat herbergt nog steeds een abdij die in de 5e eeuw door de cisterciënzer monnik Honorat werd gesticht. Sinds de middeleeuwen onderhouden de monniken een wijngaard die elke dag kan worden bezocht. Elke eerste vrijdag van de maand wordt er een dag georganiseerd om "de wijnen van de abdij van Lérins te ontdekken en te proeven". Aarzel niet om uw bezoek te reserveren!