Eze

Een van de niet te missen uitstapjes van camping Les Pinèdes is een bezoek aan het dorp Eze. Het kan een tussenstop zijn op de weg naar Monaco op de heen- of terugreis. Dit middeleeuwse dorp ligt tussen Nice en Monaco en kijkt uit over de Middellandse Zee op een hoogte van meer dan 400 meter.

Eze-dorp en zijn exotische tuin

Eze is een prachtig adelaarsnest, met uitzicht op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat, en heeft een opmerkelijk bewaarde middeleeuwse architectuur. De enige ingang van het dorp is via de poterne, een dubbele versterkte poort uit de 14e eeuw. De smalle straatjes met gewelfde huizen waar veel kunstenaars- en ambachtslieden samenkomen, geven het dorp een bijzondere sfeer van authenticiteit en traditie. Helemaal bovenaan het dorp bereikt men de beroemde exotische tuin met zeldzame essences, aangelegd in de ruïnes van de oude middeleeuwse vesting.

Om het dorp te bereiken vanuit Nice neemt u de Route de la Moyenne Corniche die Nice, Èze, Cap-D'ail, Beausoleil en Roquebrune-Cap-Martin met elkaar verbindt.

Natuurpark van La Grande Corniche

Eze is ook een ongelooflijk park van meer dan 600 hectare, dat een panoramisch uitzicht biedt op de Middellandse Zee, van Italië tot de Esterel in het zuiden en de Pre-Alpen en de toppen van de Mercantour in het noorden. Bij helder weer kunnen sommigen zelfs Corsica aan de horizon boven de Middellandse Zee zien opdoemen. Dit park strekt zich uit over verschillende gemeenten in de Alpes Maritimes: Èze, La Trinité, Villefranche-sur-Mer en La Turbie.

In dit park is het heerlijk wandelen, met name dankzij de drie themapaden (botanisch, historisch en geologisch). U vindt er ook een oriëntatietafel, gelegen op de top van een kleine gereconstrueerde Genuese toren, een fitnessparcours bestaande uit 17 toestellen en fitnessapparatuur langs een parcours van 1,4 km.

Overal op het terrein staan picknicktafels opgesteld, zodat wandelaars rustig kunnen lunchen terwijl ze genieten van het landschap.

De kust

Aan de kust strekt Eze zich uit van Cap Estel tot aan de baai van St Laurent. Op dit deel van de kustlijn zijn er nog steeds wilde stranden, in de schaduw van nabijgelegen pijnbomen.
Vanaf de kust kunt u het dorp Eze te voet bereiken langs het Friedrich-Nietzsche pad, genoemd naar de filosoof die volgens sommigen het laatste deel van zijn werk onder de pijnbomen en olijfbomen van het gebied produceerde.