Les gorges du Loup

De Pont du Loup, een plaats vol charme en geschiedenis

Op ongeveer tien kilometer van camping Les Pinèdes kunt u een bezoek brengen aan de Confiserie Florian des Gorges du Loup, opgericht in 1949 binnen de muren van de voormalige parfumfabriek Pont du Loup. Het gebouw met uitzicht op Le Loup verwelkomt u voor een rondleiding om de geheimen van de productie van jam, snoep en andere zoetigheden op basis van fruit en bloemen te ontdekken.

Vanaf de brug over Le Loup kunt u vijf pijlers observeren, overblijfselen van het viaduct van Le Loup waar de treinlijn Nice-Meyrargues van 1886 tot 24 augustus 1944 liep, het gevolg van de vernietiging van verschillende structuren zoals het viaduct van Pascaressa, het metalen viaduct van Siagne, de brug van La Manda en het viaduct van Le Loup; met dynamiet opgeblazen door de Duitsers na de bevrijding van Grasse.

Vanaf de Confiserie vertrekt een pad dat de rivier volgt. Er zijn verschillende stranden voor een verfrissende duik, een picknick of gewoon een ontspannend moment aan de rand van het water. Hoe verder u langs dit pad gaat, hoe meer natuurlijke zwembaden u zult ontdekken. Na het oversteken van een voetgangersbrug vindt u zelfs een klimgebied gelegen in een gebied dat geklasseerd is als Natura 2000.

De Gorges du Loup is een ideale plek voor sporters

Hier komen talloze sporters die deze plek in het bijzonder waarderen voor canyoning en klimmen. U kunt er ook wandelen, fietsen langs de wegen en, wanneer de stroming het toelaat, kano-kajakken (voor degenen met wat meer ervaring).

Er zijn verschillende klimplaatsen toegankelijk langs de rivier of iets verder van de weg, met routes van 4c tot 8a+, waar alle klimmers kunnen genieten van het uitzicht op de omringende natuur.

Dorpen waar Le Loup doorstroomt

Le Loup, die op 1200 meter hoogte in het Audibergue-massief in de gemeente Andon ontspringt, baant zich over 45 kilometer een weg door verschillende dorpen alvorens de Middellandse Zee te bereiken tussen Villeneuve-Loubet en Cagnes-sur-Mer. Langs zijn traject kunt u de bergdorpen Andon, Cipières en Gréolières ontdekken. Of Gourdon, een hooggelegen dorp dat tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort en dat u een uitzonderlijk uitzicht biedt op de Gorges du Loup maar ook op de kust met een panorama dat zich uitstrekt van Italië tot aan het Esterelmassief.

Iets verder naar beneden vindt u het dorp Bar-sur-Loup, een dorp dat bekend staat om de kweek van de bittersinaasappel; vervolgens Tourettes-sur-Loup, een ander bergdorp dat opmerkelijk is vanwege zijn middeleeuwse charme en zijn kunstenaars; vervolgens komt u terug bij La Colle-sur-Loup met het natuurpark Rives du Loup op slechts 200 meter van camping Les Pinèdes, en tenslotte Villeneuve-Loubet en de Middellandse Zee.

Prachtige watervallen

Het team van Les Pinèdes heeft voor u enkele van zijn favoriete watervallen aangestipt: de waterval van Courmes, zichtbaar vanaf de weg en indrukwekkend door zijn hoogte, de waterval van Les Demoiselles en die van de Grande Marmite, zichtbaar vanaf de site van de Saut du Loup op de weg tussen Pont du Loup en Gourdon.