La Colle sur Loup

Onze camping Les Pinèdes ligt op slechts 2 km van het centrum van La Colle-sur-Loup, een Provençaals dorp met eiken, olijfbomen en pijnbomen, maar ook heerlijk geurende bloemen. Het is een aangenaam toeristisch dorp gelegen op slechts 17 km van Nice, 18 km van Grasse en 27 km van Cannes.

La Colle-sur-Loup, de hoofdstad van de roos (Centifolia), staat vandaag de dag ook bekend om zijn vele antiquairs en decorateurs.

Wandel onder het voorportaal van de Canadel door om van de sfeer te proeven en bezoek het centrum van het dorp met zijn winkelstraten en kleine oude steegjes waar u schaduwrijke pleinen, fonteinen en prachtig gebeeldhouwde deuren kunt bewonderen.

De natuur in La Colle-sur-Loup

Op slechts 500 meter van camping Les Pinèdes vindt u het natuurpark Les Rives du Loup. Het park ligt aan de benedenloop van de rivier Le Loup en strekt zich uit over de gemeenten La Colle-sur-Loup, Villeneuve-Loubet en Cagnes-sur-Mer. Het gebied dat het dichtst bij de camping ligt, is uitermate geschikt voor wandelingen met het gezin. Kuier in de schaduw van prachtige platanen, fiets terwijl u luistert naar het geluid van het water en de vogels, stop voor een picknick en geniet van de koelte van het water om uw batterijen op te laden, ver weg van de drukte van de kust. Dit parcours is ideaal voor hardlopers. U kunt er een lus van ongeveer tien kilometer volgen, aarzel niet om ons om meer info te vragen!

De Gorges du Loup beginnen strikt genomen bij de Pont du Loup, een plaats in de gemeente Tourettes-sur-Loup, en lopen tot de gemeenten Bramafan en Gréolières met daarboven het dorp Gourdon.

Het park La Guérinière biedt een groene oase van 15.000 m², met een picknickplaats, een fitnessparcours, een kinderspeelplaats en tafeltennistafels. Het is vrij toegankelijk van 8 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds.

Activiteiten en recreatie in La Colle-sur-Loup

Voor de sportievelingen zijn er heel wat mogelijkheden op een steenworp afstand van camping Les Pinèdes.

In het natuurpark Les Rives du Loup, aan de waterkant, biedt de klimsite van La Bagarrée vele routes die toegankelijk zijn voor alle niveaus. In de zomer is het hier aangenaam toeven. De kliffen bieden voldoende schaduw en de nabijheid van de rivier zorgt voor voldoende verfrissing tijdens het klimmen.

Er is ook een kano-kajakbasis in het natuurpark Les Rives du Loup (Emilie FER)

Ruiters kunnen terecht op 2 maneges in La Colle-sur-Loup waar lessen en paardrijtochten worden aangeboden.

Cultureel erfgoed van het dorp

Het dorp La Colle-sur-Loup laat zich ook opmerken door zijn cultureel erfgoed:

U ontdekt er verschillende kapellen en kerken, waaronder de Kapel van de Witte Penitenten, de Kapel van Sint Jakobus, de Rozenkranskapel, de Kapel van Sint Elizabeth, de Kapel van Sint Roch en de Kapel van Sint Donat.

U kunt ook andere historische monumenten ontdekken in het dorp tijdens een wandeling, zoals de oude gevangenis, het oude ziekenhuis of het oude treinstation dat nu is opgeknapt en waar het VVV-kantoor is gevestigd.

Als hoofdstad van de parfumplant sinds de XIXe eeuw, ziet La Colle-sur-Loup de teelt van de parfumbloem ontstaan. In het begin van de jaren 1900 begon de productie voor de parfumerieën van Grasse, met name dankzij de Centifolia-roos, beroemd om zijn gebruik in het Chanel n°5 parfum.

Internationaal gerenommeerde Aïkido-stage

Al meer dan 50 jaar worden er Europese Aikido-bijeenkomsten gehouden in La Colle-sur-Loup. Meestal vinden deze bijeenkomsten plaats in de laatste weken van augustus. Deze workshop, lang geleid door Tamura Sensei en Yamada Sensei, gaat verder met kwaliteitsonderwijs en de mogelijkheid om kennis te maken met deze discipline en ze te delen met mensen van over de hele wereld.

Camping Les Pinèdes verwelkomt sinds vele jaren Aïkidoka die de cursus komen volgen, in onze comfortabele accommodaties of op onze standplaatsen voor tenten, caravans of campers, in een gezellige sfeer.