Nice

Nissa la Bella

Nice, gelegen tussen de zee en de bergen, op slechts 17 kilometer van camping Les Pinèdes, is de economische en culturele hoofdstad van de Franse Rivièra en profiteert van belangrijke natuurlijke rijkdommen. Er is het hele jaar door wel iets te beleven, theater, cinema, tentoonstellingen, parades met sprookjesachtige bloemen, carnaval. Vergeet niet om de dorst te lessen in het oude Nice en te proeven van de Socca (gemaakt van kikkererwtenmeel, olijfolie, zout en water). Maak vervolgens een wandeling langs de Promenade des Anglais met zijn blauwe stoelen en mythische kiezelstranden.

Van het station naar Place Masséna

Zij die ervoor kiezen om met de trein of de tram te komen, kunnen de wandeling beginnen op de Avenue Jean Médecin, een winkelparadijs, die met de installatie van de tram in 2013 deels voetgangerszone zal worden. Als u de laan afloopt in de richting van de Place Masséna en de zee, komt u vele winkels tegen, een groot winkelcentrum in Nice met een ster, of verderop de Galeries Lafayette, een paar bioscopen, maar ook de Basiliek van Notre-Dame de l'Assomption die een van de grootste kerken van Nice is. Op de Place Masséna, met zijn prachtige architectuur van bogen en fontein. Dit plein is het kruispunt tussen de Avenue Jean Médecin, de voetgangerswinkelstraat en de oude stadskern van Nice.

Het oude Nice

In directe aansluiting op de Place Masséna komt u aan in een sfeer die doet denken aan Italië met zijn kleine winkelstraatjes en zijn levendige sfeer, evenals zijn vele restaurants waar u "socca" kunt proeven, een specialiteit van Nice gemaakt van kikkererwtenmeel.
U zult er enkele opmerkelijke gebouwen tegenkomen zoals het stadhuis, het gerechtsgebouw, het operagebouw, de verschillende kapellen, kerken en de kathedraal, het Lascaris-paleis en natuurlijk de vele pleinen waar het goed toeven is.

Niet te missen: van dinsdag tot zondagochtend is er op de Cours Saleya een prachtige voedsel- en bloemenmarkt.

Cours Saleya is een voetgangerszone die zich uitstrekt van de voet van de kasteelheuvel tot aan het Operahuis. Het verbindt ook de Quai des Etats-Unis aan de kust met de ingang van de oude stad.

De kasteelheuvel

Hoewel het kasteel en de zogenaamde onneembare citadel in 1706 volledig werden verwoest door de mannen van Lodewijk XIV, blijft deze plek een must in de stad Nice. U kunt er genieten van een spectaculair uitzicht op de Baie des Anges, de oude stad en de haven van Nice, maar ook op het binnenland met het begin van de Alpen, en in de verte de natuurlijke grens van de Esterel tussen de Alpes Maritimes en de Var. U kunt u oriënteren dankzij een oriëntatietafel op de top van de heuvel.

Er zijn twee mogelijkheden om er te komen: de dappersten beginnen de beklimming via de trappen die aan het einde van de Quai des Etats-Unis beginnen en door een groen park lopen waar u een indrukwekkende waterval ontdekt, een oase van koelte op hete zomerdagen. Het is ook mogelijk om de heuvel op te gaan met een lift, waardoor dit mooie park voor iedereen toegankelijk is.

Van 1 april tot 30 september is het park geopend van 8.30 tot 20.00 uur.

Praktische info

Routebeschrijving:

  • Met de auto via de A8-snelweg naar de parkeergarage Parkazur Henri Sappia en vervolgens met de tram naar het stadscentrum.
  • De bus vanaf het dorp La Colle-sur-Loup, lijn 400 Vence-Nice stopt voor de U Express.
  • Met de trein vanaf het station van Cagnes-sur-Mer op 7 km van de camping.