Wandelen en natuurparken

Wandelen

Plan des Noves
Hoogteverschil: +250m -250m / Duur: 3u / Niveau: gemakkelijk
Routebeschrijving: Vertrek vanuit Vence, neem de weg van Coursegoules en klim zo'n 8 km tot aan de parkeerplaats van het Plan des Noves.

Circuit des Blaquières
Hoogteverschil: +300m -300m / Duur: 3u / Niveau: gemiddeld
Routebeschrijving: Vertrek vanuit Vence, neem de weg van Coursegoules en klim zo'n 5 km tot aan een kleine parkeerplaats zo'n 1,5 km na het domein van St. Martin. Le Camp Romain

Le Camp Romain
Hoogteverschil: +230m -230m / Duur: 2u30 / Niveau: gemakkelijk
Routebeschrijving: Vertrek van het centrum van Le Rouret, passeer achter de kerk en sla linksaf na ongeveer 200 meter. Klim tot aan de parkeerplaats van Le Camp Romain.

Le Haut Montet
Hoogteverschil: +250m -250m / Duur: 2u30 / Niveau: gemakkelijk
Routebeschrijving: Vertrek vanuit Gourdon en neem de weg van Caussols. Neem net voor de Col de l'ecre de weg van Les Claps om na 1 km de parkeerplaats te bereiken.

Plateau de Cavillore
Hoogteverschil: +300m -300m / Duur: 3u / Niveau: gemiddeld
Routebeschrijving: Vertrek vanuit Gourdon, en parkeer in de parkeergarage van het dorp onder het kasteel.

Circuit de la Malle
Hoogteverschil: +890m -890m / Duur: 6u30 / Niveau: sportief
Routebeschrijving: Volg de toegangsweg naar Gourdon, sla linksaf ter hoogte van de parfumerie op het plateau de la Sarrée op de weg die langs de fabriek loopt. Rijd voorbij de karting. Parkeer op de parkeerplaats van de piste van Les Hautes Chauves.

Nuttige info :

Verkrijgbaar bij de receptie en in de VVV-kantoren van de regio: De gidsen Randoxygène (ook online beschikbaar op www.departement06.fr)

IGN-kaarten van onze regio :

  • 3542 ET Haut Estéron – Préalpes de Grasse
  • 3543 ET Haute Siagne
  • 3641 ET Moyenne Tinée (La Colmiane – Valdebore - Parc National du Mercantour)
  • 3641 OT Moyen Var
  • 3642 ET Vallée de l’Estéron – Vallée du Loup
  • 3643 ET Cannes – Grasse
  • 3741 ET Vallées de la Bévéra et des Paillons (Parc National du Mercantour)
  • 3741 OT Vallée de la Vésubie (Parc National du Mercantour)
  • 3742 OT Nice – Menton Côte d’Azur
  • 3841 OT Vallée de la Roya (Parc National du Mercantour)

Natuurparken :

De Gorges du Loup en de rivier "Le Loup" – 10 km

Met een lengte van 45 km neemt de rivier "Le Loup" u mee door wilde en frisse ravijnen. U vindt er een grote variëteit aan landschappen: dennenbossen, eikenbossen en steile kliffen, en niet te vergeten de groene oevers van het departementale park die u uitnodigen om te kuieren, wandelen en zwemmen (watervallen, natuurlijke zwembaden...).

Nationaal Park Mercantour – 75 km

Mercantour is een nationaal park in het hart van een uitzonderlijke omgeving. Mercantour omvat de valleien van de Haut Verdon, Var, Cians, Ubaye, Tinée, Vésubie en Roya-Bévéra. En elk van deze valleien heeft een eigen uitgesproken karakter!

U ontdekt er een grote verscheidenheid aan landschappen, planten en dieren die u nergens anders vindt!

Naast het natuurlijke erfgoed biedt het park ook een waardevol cultureel erfgoed (de Vallei der Wonderen met de grootste rotstekeningsite van Europa)

Alpha Park – ongeveer 100 km

Dit dierenpark, gelegen in Saint Martin Vésubie in het massief van Mercantour, is uw garantie op een geslaagd familie-uitje. De natuur en de frisse lucht in de prachtige omgeving van de vallei van Boréon. De ontmoeting met de wolven en hun trainers is onvergetelijk, en als u wat geluk hebt, mag u zelfs helpen met het voeden van de roedel.
De leerrijke boerderij en workshops zullen ook zeker in de smaak vallen van de kinderen

De gorges du Verdon – ongeveer 100 km

Deze plek wordt terecht beschouwd als de mooiste kloof van Europa. De Verdon trekt bezoekers aan vanuit de hele wereld en is uitgegroeid tot een uitzonderlijke natuursite. Sportievelingen kunnen de canyons overwinnen met rafting, canyoning, kanoën of rotsklimmen.

De anderen kunnen er kennismaken met de wevers, pottenbakkers en de beroemde keramiekkunstenaars van Moustiers-Sainte-Marie.