Saint Paul de Vence

Op slechts 5 km van camping Les Pinèdes kunt u dit versterkte dorp ontdekken aan de hand van een wandeling door zijn kleine middeleeuwse straatjes. Vanaf de top van de wallen kunt u de Middellandse Zee en de Alpen bewonderen, die de diversiteit van onze mooie regio, verdeeld over zee en bergen, aantonen.

Saint-Paul-de-Vence, een schilderachtig middeleeuws dorp

Het dorp St Paul, dat omringd wordt door zijn wallen en op een rotsachtige uitloper staat, is geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. U komt binnen via de Porte de Vence, ook wel bekend als de "Tour Machicouli", een oud overblijfsel van de middeleeuwse muren van het dorp. Laat u verleiden door de smalle kiezelstraatjes, waarvan de eerste door de toenmalige burgemeester Marius Issert en enkele van zijn handlangers van de stranden van de kust zijn gestolen!

Het is in het hart van het dorp, op het plein met de grote fontein, dat het dorp tot leven komt. Tussen de 17e en 19e eeuw kwamen de inwoners van St Paul hier water halen en hun kleren wassen in het washuis.

Een kunstenaarsnest op een steenworp afstand van camping Les Pinèdes

Saint-Paul-de-Vence is wereldberoemd om zijn talrijke kunstgalerieën, musea en andere culturele plaatsen zoals de stichting Maeght, de Chapelle Folon…

De stichting Maeght is een hoeksteen van Saint-Paul-de-Vence. Met zijn indrukwekkende collectie moderne kunst, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en grafische werken, heeft het reeds meer dan 140 tentoonstellingen van internationale allure georganiseerd sinds de opening in 1964.

Als u door de smalle straatjes van het dorp wandelt, kunt u ook vele kunstenaarsateliers en kunstgalerieën ontdekken.

Saint-Paul-de-Vence, plaats waar beroemdheden komen

Talloze beroemdheden lieten zich charmeren door Saint Paul, te beginnen met Aimé en Marguerite Maeght in de jaren 50, maar ook Célestin Freinet, Jacques Prévert, Marc Chagall, Yves Montand & Simone Signoret onder andere. Velen onder hen vonden er onderdak in de Auberge de la Colombe d'Or, bijzonder geliefd door Yves Montand. De oudste inwoners van St Paul herinneren zich nog mythische petanquewedstrijden op het dorpsplein of kaartspellen die ze met hem speelden.